Kirken har vært en sentral møteplass for det sosiale, kulturelle og åndelige i norske lokalsamfunn i nesten 1000 år. Med utgangspunkt i Sofienberg kirke på Grünerløkka i Oslo beskriver denne artikkelen hvordan antropologiske analyser kan hjelpe til å gjøre at kirker forbli relevante ressurser for et lokalsamfunn.
Vi er utrolig glade for å fortelle at vi, Paulus og Sofienberg Sokn og Stian Schjelderup arkitekter, sammen med barn, unge og nabolag skal fortsette å skape et møtested for barn og unge i Sofienberg kirke!
Hvordan kan vi sikre at grønne industrietableringer ikke bare fører til økonomisk vekst, men også skaper levende lokalsamfunn? Under DOGA og Siva sitt arrangement på Arendalsuka ble utfordringene knyttet til helhetlig bærekraft for norske lokalsamfunn diskutert. Våre erfaringer viser hvor viktig det er å involvere lokalsamfunn på en meningsfull måte.
Debatten om sosial bærekraft, særlig i forbindelse med byutvikling, har nådd et viktig vendepunkt. Det mener Katja Bratseth som er faglig leder i Byantropologene. Ved å bli en integrert del av den økonomiske virkeligheten er det nå blitt avgjørende for utviklere å redegjøre hvordan de arbeider med sosial bærekraft når de skal søke finansiering til sine prosjekter.
Energi er ikke bare en teknisk nødvendighet; det er også en sosial driver som former samfunnene vi lever i. Vi ser at betydningen av energi i stedsutviklingen blir stadig tydeligere. Med fokus på energieffektivitet, bærekraft og sosiale implikasjoner blir det klart at veien mot en mer bærekraftig fremtid går gjennom våre steder.