Middelalderparken som bydelspark

Middelalderparken skal fornyes og utvikles som et helhetlig område. Den skal både være et pusterom og en tidsmaskin som binder Oslos historie sammen med den nyeste byutviklingen.

Parken er full av kulturminner over og under bakken, og er dermed fredet av kulturminneloven. Til sammen danner parkområdene Minneparken, Ruinparken og Oslo ladegård Nordens største sammenhengende område med ruiner fra middelalderen.

Kulturetaten har nå etablert et sammenhengende kulturarvsted i restene av Oslos middelalderby som også skal være en park for naboene i Bydel Gamle Oslo. I parken skal det også etableres kulturarenaer og møteplasser av ulikt slag. Det skal bli en historiepark og en bydelspark i ett, med plass til ulike arrangementer.

Det er mange som mener noe om hvordan middelalderparken skal bli seende ut.

Vi har gjennomført en medvirkningsprosess for å avdekke behov knyttet til en bydelspark og for å sørge for at den blir attraktiv for naboer. Deres ønsker knyttet til møblering og utforming av landskap og aktivitetssoner har stått i fokus. 

Funn og innspill ble overlevert til Kulturetaten og skal brukes til å sikre naboenes og innbyggerne i bydelens stemme videre i utformingen av landskapsplanen, som er grunnlaget for den endelige utformingen av parken.

Her kan du lese den endelige rapporten av medvirkningsprosessen.


Sted: Oslo

Tjenester: Medvirkning

Prosjektansvarlig: Beatrice Rossebø

Periode: 2022

Oppdragsgiver: Kulturetaten, Oslo kommune

Previous
Previous

Boligbehov i Nittedal

Next
Next

Innbyggerinvolvering i forskning