Evaluering og analyse

Vi gjennomfører kvalitative analyser og evaluerer den sosiale effekten av ulike tiltak. Slik hjelper vi oppdragsgivere med å gjøre utviklingsprosesser mer treffsikre.

I dette prosjektet går vi dypt inn i samfunnets behov, og tar på alvor hva beboere med utfordringer innen rus og psykiatri faktisk føler og trenger. Vår målsetning er å legge til rette for boliger som forbedrer livssituasjonen og helsen til mennesker i denne målgruppen.

Bymiljøer som er utviklet med kvalitet kan gi en bedre livskvalitet for alle. I samarbeid med Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Gottlieb Paludan arkitekter og forsker Eli Støa ved NTNU har vi utført en dyptgående studie om bokvalitet og fortetting, hvor vi så nærmere på hva dette innebærer. 

Sofienberg kirke er tatt ut av drift som menighetsskirke, noe som betyr at det ikke lenger foregår gudstjenester eller kirkelige handlinger i bygget. Gjennom et mulighetsstudie undersøker vi hvordan Sofienberg kirke kan bli et åpent og inkluderende møtested for et mangfold av barn, unge og foreldre i nabolaget på Sofienberg.

Olafiagangen, området under Nylandsveien på Grønland i Oslo, har i lang tid vært preget av lite sammenhengende programmering og uønsket aktivitet. Nå ønskes det at byrommet skal bli en attraktiv og sentral møteplass med fokus på lek og aktivitet. Byantropologene har bidratt med kvalitativ datainnsamling, analyse og utforming av evalueringsrapport for de midlertidige testaktivitetene.

Ikke så langt utenfor Haugesund finner du den lille øya Utsira, som også er hjemmet til Norges minste kommune ved samme navn. Der er det planer opp om å sette opp nye vindturbiner. Selskapet Solvind som står bak utbyggingen tok derfor kontakt med oss for å sørge for at innbyggerne blir involvert i prosessen. 

Signaturhagen er et banebrytende boligkonsept som kombinerer nyskapende fysisk utforming med enestående fellesfasiliteter, inkludert en frodig tropisk hage, med det formål å øke livskvaliteten og sosialt fellesskap. Byantropologene har vært med på å utvikle og samle inn erfaringer fra prosjektet.

Som et sentralt grep i utviklingen av nye Drammen, etter kommunesammenslåingen i 2020, ble det bestemt at det skulle etableres knutepunkt i kommunedelene, hvorav én av dem som pilot med tverrfaglig ledelse. Knutepunkt Strømsø er denne piloten. Gjennom kvalitative metoder har vi utviklet en følgeevaluering av piloten.

Utsira er en liten øy langt vest i havet utenfor Haugesund, hvor bebyggelsen er konsentrert i aksen mellom de to havnene i nord og sør. Byantropologene har i samarbeid med Utsira kommune undersøkt mulige nye bruksområder for Gamleskolen, som er et av de viktigste historiske byggene på den lille øya.