Følgeforskning med Knutepunkt Strømsø

Som et sentralt grep i utviklingen av nye Drammen etter kommunesammenslåingen i 2020, ble det bestemt at det skulle etableres knutepunkt i kommunedelene, hvorav én av dem som pilot med tverrfaglig ledelse. Knutepunkt Strømsø er denne piloten.

Stedet Knutepunktet i Strømsø består av et torg, møterom, kafeer og tre bygg. Bak disse byggene finner vi Strømsøhagen, som har blitt utviklet i samarbeid med innbyggere og er en åpen hage for alle hele året.

Knutepunktene i Drammen er tenkt som virkemiddel for å gi innbyggerne nærhet til lokale tjenester, gjøre det enklere å medvirke, samt lettere å mobilisere ressurser og utvikle stedene sammen med innbyggerne.

Vi har gjennomført følgeevalueringen av dette omfattende pilotprosjektet ved å dykke ned i de mest relevante delene av Knutepunkt Strømsøs virksomhet. Temaene i følgeevalueringen har blitt utforsket i dybden gjennom kvalitative metoder, og innsikten er skapt gjennom å innhente erfaringer fra de som har vært involverte i utforming, drift og bruk av Knutepunkt Strømsø, samt tilhørende aktiviteter og tjenester. Sluttrapporten fra følgeevalueringen er nå fullført og tilgjengelig for nedlasting her.

Følgeevalueringen har innbefattet arbeid og viderutvikling av det tverrfaglig samarbeidet på Knutepunkt Strømsø, samt løpende råd til Knutepunkt Strømsø og Drammen kommune underveis i evalueringen. I følgeevalueringsteamet har vi med oss professor i samfunnsgeografi John Pløger, som bidrar inn i evaluerings- og analysearbeidet, og Sarah Prosser, som er ekspert på innovasjon i offentlig sektor. Vi fortsetter å arbeide som rådgiver for Drammen kommune og formidler funn fra følgeevalueringen.


Sted: Drammen

Tjenester: Evaluering og analyse, rådgivning

Prosjektansvarlig: Katja Bratseth, Marcus Finn og Catharina Sletner

Periode: 2021 - 2024

Oppdragsgiver: Drammen kommune

Samarbeidspartnere: Prosser Projects, John Pløger

Previous
Previous

Medvirkningsprosess for Skilpaddeparken

Next
Next

Livskvalitet i Signaturhagen