Naboers blikk på Brynseng
Mange naboer på Brynseng opplever i dag at stedet ikke har noen tydelig identitet. Det er nå en felles interesse blant lokale aktører for å skape nye møteplasser i området. Derfor har vi utviklet en sosiokulturell stedsanalyse som baserer seg på naboers perspektiver og som skal hjelpe til å legge til rette for en sosialt bærekraftig utvikling av området.
Både bevaring av eksisterende grøntområder og etablering av nye områder står i fokus for de lokale aktørerene som har bidratt i den sosiokulturelle stedsanalysen. I tillegg er det tydelig at bevaring av historisk verdifulle bygninger anses som viktig for å sikre stedets identitet for ulike grupper.
Byantropologene har gjennom den sosiokulturell stedsanalysen gitt utbygger et godt kunnskapsgrunnlag for videre medvirkningsprosess, avdekke muligheter for samskaping med aktuelle lokale aktører, og innsikt til arbeidet med programmeringen. Vi har som en del av dette arbeidet undersøkt behov og muligheter, for å muliggjøre en stedstilpasset utvikling i området.
I analysen har vi sett på det sosiale stedet Brynseng i et nabolagsperspektiv, for å jobbe med sosial bærekraft i prosjektet knyttet til Østensjøveien 40 - 44. Analysen er også aktuell for andre som er interessert i en sosialt bærekraftig utvikling på Brynseng og omegn!
Sted: Oslo
Tjenester: Stedsanalyse
Prosjektansvarlig: Marcus Finn, Katja Bratseth, Catharina Sletner
Periode: 2022 - Løpende
Oppdragsgiver: Pecunia
Samarbeidspartnere: Kristin Jarmund Arkitekter, Civitas