Sinsenjordet som nabolagspark

Sinsenjordet er et grøntområde omgitt av eneboliger i Sinsenhageby, leilighetsblokkene i Sinsen Terrasse og med sosial infrastruktur som Sinsen barneskole og Sinsen Kulturhus som nærmeste naboer. Vi har gjennomført en medvirkningsprosess med beboere og skoleelever for å løfte frem potensialet for en mer tilpasset park i området.

For folk i nabolaget er Sinsenjordet først og fremst et friareale som forbindes med aking om vinteren, soling om sommeren og som er den raskeste gangveien som forbinder nedre Sinsen, Torshov og Grünerløkka med Løren og Hasle. Opplevelsen av Sinsenjordet som en nabolagspark, er ulik hos beboere i hagebyen i øst og beboere i blokkene vest for parken. 

På bakgrunn av et vedtak i bydelsutvalget, har vi sammen med Dronninga Landskap på oppdrag for Bydel Grünerløkka, gjennomført en medvirkningsprosess med beboere og skoleelever for å løfte frem potensialet for oppgradering av området til en mer tilpasset park for alle i nabolaget. 

Vi har vært ute og klatret i trær med skoleelever, drukket kaffe med styret i hagebyens velforening og holdt innspillsstand der vi møtte mange naboer og forbipasserende i alle aldre! Samtalene har gitt oss en bred forståelse av hvordan området oppleves, og hvilket potensial som ligger i å oppgradere parken. 

“Det som er fint med Sinsenparken er at den er åpen. Her kan man ikke skjule seg” - Beboer

Parken oppleves som åpen - noe som anses både som en kvalitet og en utfordring blant de vi snakker med! Hvordan kan vi ivareta kvaliteter som sikrer at barna fortsatt kan klatre i trær og lage fantasiverdener i buskene, samtidig som tryggheten styrkes gjennom bedre belysning og økt programmering? 

I rapporten Sinsenjordet - Folk og landskap, undersøker vi sammen med landskapsarkitektene i Dronninga hvordan enkle grep kan skape en park som er bedre tilpasset nabolaget, både sosialt og fysisk. 


Sted: Oslo

Tjenester: Medvirkning

Prosjektansvarlig: Catharina Sletner og Marcus Finn

Periode: 2023

Oppdragsgiver: Bydel Grünerløkka

Samarbeidspartnere: Dronninga Landskap

Previous
Previous

Fra industri til nabolag

Next
Next

Innovative bokonsept med OBOS Living Lab