Innovasjon

Når vi arbeider med mennesker og deres behov og ønsker dukker det ofte opp situasjoner hvor innovasjon og nytenkning er helt nødvendig. Vi dykker derfor ned i sosiale og kulturelle innsikter og omsetter dem til innovative løsninger som søker svar på samfunnsutfordringer.

Åpenhet for hva man kan finne ut av når man igangsetter kvalitative analyser er avgjørende, og denne tilnærmingen kan ta ulik form. Her kan du lese om noen av prosjektene våre hvor innovasjon har vært en nødvendig og spennende del av prosessen.

Sofienbergprosjektet er et pilotprosjekt hvor vi ser på ny bruk av kirkerom, samt muligheter for å gjøre Sofienberg kirke og kirkepark om til en møteplass og kulturarena for barn, unge, nabolag og Oslos kulturliv. I forlengelse av Sofienbergprosjektet har vi også mottatt midler fra BufDir og Sparebankstiftelsen for å utvikle en aksjonsbasert arbeidsmodell for å skape inkluderende møteplasser for barn og unge. Arbeidsmodellen skal engasjere unge som medforskere, og vi vil samarbeide med en gruppe forskere med erfaring fra prosjekter som omhandler møteplasser og samskaping med barn og unge.

INNBYGG er et prosjekt utviklet av Byantropologene og finansiert av Husbanken. Prosjektet går ut på å kartlegge innbyggerreiser og se på utfordringer knyttet til å omsette kunnskap fra innbyggermedvirkning til reell bolig- og nabolagsutvikling.

Vi har vært på en spennende reise i samarbeid med Eiendom- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune. Vår oppgave har vært å forme fremtidens bolig- og stedsutvikling gjennom en innovativ tilnærming til reguleringen av Mortensrud felt 18, en kommunal tomt som skal selges med fokus på sosial boliginnovasjon.

Konseptet Bokuben vant OBOS sin innovasjonskonkurranse knyttet til LivingLaben på Vollebekk i Oslo. Bokuben la til rette for forskjellige tematiske arenaer i de ulike etasjene, der nye erfaringer og ideer kunne testes ut i fra beboernes egne erfaringer. Vi la opp til at kunnskapen fra LivingLaben kunne vise vei til utviklingen av fremtidens boliger.  

DOGA, Nordic Edge og Innovasjon Norge invitererte høsten 2019 til en innovasjonskonkurranse. Målet med konkurransen var å løse utfordringer knyttet til stedsutvikling og samtidig fremme bærekraftig næringsutvikling med utgangspunkt i lokale forutsetninger og muligheter. Byantropologene utgjorde sammen med Holon Arkitekter, Haugaland kraft, NORCE, Fotograf Siv Dolmen, Dahmsgård og Kystvær étt av de tre finalistteamene - Team Øykraft.